Абонирай се за новини

„Зелените” се борят за каузите си и след кампанията

„Зелените” сме доволни от резултата си от изборите във Великотърновски регион и няма да спираме да работим, каза Богомил Шопов, общински съпредседател на партията.

Увеличава се членската маса и това е резултат от многобройните срещи, които проведохме в региона по време на кампанията, отбеляза местният шеф.

Партията събра членовете си на „Зелена среща” в понеделник вечерта, където всички заедно обсъдиха програмата с конкретни мерки, за които ще настояват и ще се борят и след изборите. Алтернативната политическа формация ще настоява за изграждане на електронни общини с отворен код, за по-лесно обслужване на гражданите.

„Зелените” искат създаването на фотоволтаичен парк край Павликени, приюти за кучета край Шемшево, местно депо за отпадъци край Шереметя, велоалеи и стоянки в населените места. Зелената партия ще акцентира и върху изсичането на горите край яз. „Йовковци” и срещу обезлесяването на областта като цяло.

Малка забележка:
В програмата за региона е посочено, че ние ще следим тези случаи, а не че сме за изграждането на парка или за депото. По-скоро проблемите с депото за отпадъци в Шереметя биха привлекли вниманието ни, отколкото самото му изграждане.

„Зелените” планират създаването на консултативни граждански комитети към кметствата в областта. Националната програма на партията държи много на участието на хората в управлението, обясни Шопов. Вариантите за това са референдуми или пък като консултиращи органи.

в.Борба
Георги ПЛАМЕНОВ
15.07.2009

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Официалния сайт на Велико Търново